Бердянська міська територіальна громада

Запорізька область, Бердянський район

28.02.2024 18:17

Заохочення водіїв «швидких» для порятунку рашистів

65df73727935b__Заохочення-водіїв-«швидких».png

Від злочинних дій російських загарбників на тимчасово окупованих територіях Запорізької області потерпає навіть медична система. Тож окупанти готові на все, аби залучити до роботи якомога більше медичного персоналу. А зважаючи на загострену ситуацію на лінії фронту, потреби у персоналі тільки зростають.

Головною мотивацією рашисти обрали гроші, аби заманити лікарів у віддалені куточки Бердянського району. Черга дійшла і до водіїв «швидких» - окупанти обіцяють доплати тим, хто буде «рятувати поранених». Про це повідомив міністр охорони здоров'я рф Міхаіл Мурашко. Судячи з всього, йдеться про військових рф, яким необхідно надавати допомогу та вивозити їх з Бердянського напрямку.

Нагадаємо, права медиків захищені Женевською конвенцією, тож їхня професійна діяльність не вважається колабораціонізмом. Проте той медичний персонал, який свідомо виконує функції обслуговування російських загарбників та лікує окупантів, ризикує отримати підозру від правоохоронних органів. 

Раніше ми повідомляли, що на ТОТ Запорізької області спостерігається велика нестача медичного персоналу. Критичність ситуації визнають навіть самі окупанти: за словами гауляйтера Балицького, дефіцит становить близько 1300 лікарів, а загальна кількість кадрів не дотягує навіть до 50%. За останній рік окупації вдалося залучити лише 314 спеціалістів, що мало рятує загальне становище.