Бердянська міська територіальна громада

Запорізька область, Бердянський район

07.02.2024 15:09

Нерухома власність на ТОТ

65c3aefb98e60__Нерухома-власність-на-ТОТ.png

🏠Загарбники виправдовуються, що всі житлові або комерційні приміщення, власники яких виїхали на підконтрольну Україні територію, несуть фінансові збитки та комунальні негаразди. Тож «як би вони не намагались» знайти господарів, вже за місяць майно буде передано до новоствореного «спецжилфонда из бесхозного имущества» для розселення «гостарбайтерів» з рф.

🔺Як повідомив так званий в.о. міністра окупаційного міністерства «имущественных и земельных отношений» Ігнат Яремчук: пріоритет «націоналізації» буде відданий житловому фонду, який наразі налічує до 12 тисяч обʼєктів нерухомості у Запорізькій області. Законні власники, звісно, зможуть повернутися на ТОТ, і звернутися до суду з позовом про визнання права власності, адже їх фіктивні закони передбачають його збереження до 1 січня 2028 року. Однак, потрібне громадянство рф - це головна вимога, щоб повернути свою власність назад.

🔺Якщо ви дізналися, що ваше майно також підпало під рашистську «націоналізацію», юристи радять першочергово подбати про збереження та вивезення всіх можливих документів, які підтверджують ваше право власності, користування чи володіння.

🔺Також вартує написати заяву до поліції та прокуратури, щоб попередити можливі збитки, нанесені непроханими гостями.

🔺Крім того, у випадку привласнення, пошкодження, знищення або пограбування вашого майна чи транспорту, зафіксуйте воєнний злочин на сайті https://warcrimes.gov.ua/ для притягнення до відповідальності осіб, винних в найтяжчих міжнародних злочинах, як в українських судах, так і в у Міжнародному кримінальному суді в Гаазі та в спеціальному трибуналі після його створення.

❗️Після деокупації все, що конфіскували росіяни, буде повернути законним власникам, згідно з українським законодавством❗️