Бердянська міська територіальна громада

Запорізька область, Бердянський район

02.01.2024 11:26

Результати аналізу води з Бердівського водосховища

659509bcbe464__Результати.png

Якість води із централізованої системи водопостачання неодноразово піддавалась сумнівам мешканцями Бердянська. Каламутна, з хімічним запахом, залишає розводи на посуді. Підозри містян про неналежну якість води підтверджуємо актуальними показниками. Результати, в порівнянні з якістю води з Каховського водосховища, проведені до війни різняться в десятки разів.
 
Після підриву Каховської ГЕС на сьогодні централізоване водопостачання м. Бердянськ на 100% відбувається із Бердянського водосховища на р. Берда. Показники якості поданої води в міську мережу не відповідають вимогам ДСанПіН. Питну воду мешканці змушені купувати. Кажучи іншими словами російська влада забезпечує мешканців міста не якісною технічною водою, а питну реалізує за завищеними цінами.
 
Наразі обсяг поданої води в місто в середньому складає 28 тис.м3 на добу тоді як до окупації цей показник становив  17 тис.м3/добу. Такі показники можуть свідчити тільки про великі втрати води у зв’язку з аваріями на водопровідних мережах. Для прикладу: кількість аварій за листопад 2022 складає 43 од., а за відповідний період 2023 - 145 од.

Нижче наведена порівняльна таблиця санітарно-хімічних показників якості води.

1.jpg