Бердянська міська територіальна громада

Запорізька область, Бердянський район

09/12/2020

Рішення виконкому від 09.12.2020 № 403 «Про підготовку та проведення приписки громадян України 2004 року народження до призовної дільниці міста у січні-березні 2021 року»

Про підготовку та проведення приписки громадян України 2004 року народження до призовної дільниці міста у січні-березні 2021 року

На виконання вимог ст. 14 Закону України ,,Про військовий обов’язок і військову службу’’, розділу ІІІ постанови Кабінету Міністрів України від 21 березня 2002 року № 352 ,,Про затвердження Положення про підготовку і проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом’’, ст. 36 Закону України ,,Про місцеве самоврядування в Україні’’, ст. 25 Статуту територіальної громади міста Бердянська виконавчий комітет Бердянської міської ради

В И Р І Ш И В:

1. Бердянському об’єднаному міському територіальному центру комплектування та соціальної підтримки (Дьомін Ю.І.) (далі Бердянський ОМТЦК та СП) провести у січні-березні 2021 року приписку до призовної дільниці міста Бердянська громадян України 2004 року народження.

2. Приписці до призовної дільниці підлягають усі юнаки, які народилися з 01 січня по 31 грудня 2004 року включно і постійно проживають та зареєстровані на території міста Бердянська, сіл Нововасилівка, Роза, селища Шовкове м.Бердянськ Запорізької області, села Азовського Бердянського району Запорізької області, а також громадяни України старшого призовного віку, які своєчасно не пройшли приписку з будь - яких причин.

3. З метою взяття юнаків на військовий облік, визначення наявних призовних ресурсів, ступеня придатності до військової служби, встановлення освітнього рівня, здобутої спеціальності або професії, рівня фізичної підготовки та вивчення особистих якостей:

1) Затвердити склад міської комісії з питань приписки громадян України 2004 року народження у складі:

Дьомін Ю.І. - ТВО військового комісара Бердянського ОМТЦК та СП, голова комісії з питань приписки

Ієговська М.І. - головний спеціаліст відділу освіти виконкому Бердянської міської ради 

За призначенням - заступник начальника Бердянського відділу поліції ГУ Національної поліції в Запорізькій області (за згодою)

Попов В.С. - лікар КНП «Бердянське територіальне медичне об’єднання» Бердянської міської ради, який організовує роботу медичного персоналу щодо медичного огляду призовників

Пейчева О.С. - головний спеціаліст Бердянського ОМТЦК та СП

Малашта Г.В. - медична сестра КНП «Бердянське територіальне медичне об’єднання» Бердянської міської ради, секретар призовної комісії

2) На випадок хвороби або відсутності з інших поважних причин призначених членів комісії затвердити резервний склад комісії з питань приписки громадян України 2004 року народження у складі:

Сердюк М.О. - ТВО заступника військового комісара – начальник відділення рекрутингу та комплектування Бердянського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки, голова комісії з питань приписки

Синєок А.М. - провідний спеціаліст відділу освіти виконкому Бердянської міської ради

За п р и з н а ч е н н я м - начальник сектору Бердянського відділу поліції ГУ Національної поліції в Запорізькій області (за згодою)

За призначенням - провідний спеціаліст Бердянського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

Харченко М.М. - лікар-хірург КНП «Бердянське територіальне медичне об’єднання» Бердянської міської ради, який організовує роботу медичного персоналу щодо медичного огляду призовників

Воспанова В.Ю. - медична сестра КНП «Бердянське територіальне медичне об’єднання» Бердянської міської ради, секретар призовної комісії

3) Засідання комісії з питань приписки громадян України 2004 року народження проводити за графіком згідно з додатком 1.

4. Рекомендувати керівникам навчальних закладів, старостам Нововасилівського, Азовського старостинських округів, керівникам підрозділів по роботі з кадрами підприємств, установ, організацій незалежно від підпорядкування і форм власності, директорам ТОВ ,,Керуюча компанія ,,Коменерго-Бердянськ”, КП ,,Житлосервіс-2А” БМР, головам об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та вуличних комітетів:

1) До 21 грудня 2020 року доручити відповідним посадовим особам установ, підприємств, навчальних закладів перевірити, чи всі громадяни 2004 року народження, які підлягають приписці до призовної дільниці, включені до поданих раніше списків (форма 1), та зробити про це запис у списках, які були надані до Бердянського ОМТЦК та СП.

2) До 10 грудня 2020 року закінчити збір документів, необхідних для особових справ допризовників 2004 року народження, які підлягають приписці, і надати їх до Бердянського ОМТЦК та СП.

3) Організувати і направити юнаків 2004 року народження і юнаків старшого віку для проходження рентгенологічного (флюорографічного обстеження органів грудної клітки), аналізів електрокардіографії до КНП «Бердянське територіальне медичне об’єднання» БМР (Єгоров Д.В.) за графіком згідно з додатком 1.

4) Забезпечити явку та своєчасне прибуття юнаків 2004 року народження на призовну дільницю (вул. Захисників України, 36), згідно з додатком 1 у зазначений час для проходження медичного огляду та комісії з питань приписки за додатковим графіком Бердянського ОМТЦК та СП.

5) До 26 березня 2021 року направляти до Бердянського ОМТЦК та СП усіх юнаків 2004 року народження, які не пройшли приписку згідно з графіком з поважних причин.

6) До 31 березня 2021 року всіх виявлених громадян України старшого призовного віку, які своєчасно не пройшли приписку, направити до Бердянського ОМТЦК та СП.

5. Начальнику відділу освіти виконкому Бердянської міської ради Липському В.М., керівникам навчальних закладів міста:

1) Внести корективи до розкладу занять і організувати контроль за виконанням графіка проходження приписки юнаками, які навчаються.

2) Узяти на контроль проходження юнаками медичного обстеження у строки, встановлені комісією з питань приписки.

6. Відділу охорони здоров`я виконкому Бердянської міської ради (Марч Т.І.), КНП ,,Бердянський центр первинної медико-санітарної допомоги” БМР (Пулькіна О.Ю.) та КНП «Бердянське територіальне медичне об’єднання» БМР (Єгоров Д.В.):

1) Забезпечити проведення на базі лікувальних установ міста флюорографічного обстеження, здачі аналізів крові, сечі, електрокардіографії усім допризовникам за графіком згідно з додатком 1.

2) Вимагати від лікувальних установ міста медичні картки амбулаторного хворого (форма №25) з вкладними листами до них (форма №25/ю), в які повинно бути внесено результати щеплень, групи крові, флюорографії і виписний епікриз або медична характеристика від дільничного лікаря-педіатра, а також списки осіб, узятих на диспансерний облік з приводу нервово-психічних захворювань, туберкульозу, венеричних, інфекційних захворювань, захворювань шкіри, хронічних захворювань внутрішніх органів, кісток, м’язів, суглобів, витяги з історії хвороби, та надати їх до 31 грудня 2020 року до Бердянського ОМТЦК та СП. 

3) Виділити необхідну кількість медикаментів та медичних інструментів згідно з вимогами медичної комісії призовної дільниці.

4) Забезпечити в установлені комiсiєю з питань приписки строки проведення позачергового безкоштовного стацiонарного та амбулаторного медичного обстеження і лікування допризовників у лiкувальних закладах згідно з додатком 2, виділити необхідну кiлькiсть лiжок, не допускати перенесення строків обстеження.

5) Для медичного огляду допризовників на призовній дільниці, виділити кваліфікованих лiкарiв, якi мають практичний досвiд медичного огляду допризовникiв, та молодший медичний персонал згідно з додатком 3.

7. Рекомендувати начальнику Бердянського відділу поліції ГУ НП України в Запорізькій області Дружиненку С.Г. згідно з чинним законодавством надати Бердянському ОМТЦК та СП практичну допомогу в розшуку та доставці допризовників, які ухиляються від приписки до призовної дільниці.

8. Керівникам підприємств, організацій, установ і навчальних закладів незалежно від підпорядкування і форм власності для проведення заходів щодо оповіщення і оформлення особових справ допризовників на період підготовки та проведення приписки виділяти за згодою у розпорядження Бердянського ОМТЦК та СП необхідну кількість технічних працівників зі збереженням посади та середнього заробітку за місцем постійної роботи згідно з додатком 4.

9. Сектору «Прес-служба» міської ради та виконавчого комітету Бердянської міської ради (Єгорова І.О.) оприлюднити це рішення в офіційних місцевих засобах масової інформації у 10-денний термін з дня його прийняття.

10. Контроль за виконанням цього рішення покласти на секретаря Бердянської міської ради.

Заступник міського голови, член виконавчого комітету Юлія ДОЙНОВА

Додаток 

Додаток 2

Додаток 3

Додаток 4