Бердянська міська територіальна громада

Запорізька область, Бердянський район

10/11/2020

Рішення виконкому від 10.11.2020 № 392 «Про організацію пасажирських перевезень на період карантинних обмежень»

Про організацію пасажирських перевезень на період карантинних обмежень

Керуючись ст. 30 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Законом України “Про державні соціальні стандарти та державні соціальні гарантії”, постановою Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 № 641 “Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2” (зі змінами), ст. 25 Статуту територіальної громади міста Бердянська, рішенням позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно — екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 06.11.2020 №39, враховуючи епідемічну ситуацію в м. Бердянськ, з метою належної організації пасажирських перевезень в період дії карантинних обмежень, а також запобіганню поширення на території Бердянської міської об`єднаної територіальної громади гострої респіраторної хвороби COVID- 19 виконавчий комітет Бердянської міської ради

ВИРІШИВ:

1. Перевізникам, з якими укладені договори на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування в м. Бердянськ, на період карантинних обмежень забезпечити:

1) Здійснення регулярних перевезень пасажирів автомобільним транспортом пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування у режимі маршрутного таксі, в кількості місць для сидіння, що передбачена технічною характеристикою транспортного засобу та визначена в реєстраційних документах на цей транспортний засіб.

2) Пільгові перевезення міським пасажирським транспортом загального користування категорій громадян, право на пільговий проїзд яких передбачено Законами України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали  внаслідок Чорнобильської катастрофи”, “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, “ Про охорону дитинства”, “Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, ветеранів Національної поліції і деяких інших осіб та їх соціальний захист”, “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей”, “Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні”, “Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні”, без обмеження у часі.

3) Пільгові перевезення міським пасажирським транспортом загального користування категорій громадян, право на пільговий проїзд яких передбачено іншими нормативно - правовими актами України, з 10 - 00 години до 14-00 години щоденно.

2. Доручити відділу транспорту та зв’язку виконкому Бердянської міської ради (Удовиченко І.В.) здійснити організаційні заходи щодо внесення змін до договорів на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування в м. Бердянськ, укладених з перевізниками.

3. Управлінню праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Бердянської міської ради (Токмань Н.А.) проводити компенсаційні виплати за пільговий проїзд міським пасажирським транспортом окремих категорій громадян відповідно до цього рішення.

4. Визнати таким, що втратив чинність, пункт 2 рішення комісії з питань міського пасажирського транспорту при виконавчому комітеті Бердянської міської ради, протокол від 26.05.2020 р. № 2.

5. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Горячова Г.Г.

Міський голова Володимир ЧЕПУРНИЙ