Бердянська міська територіальна громада

Запорізька область, Бердянський район

21/12/2020

Розпорядження міського голови від 21.12.2020 № 345-р «Про створення комісії»

Про створення комісії

Згідно зі ст.42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст.87 Статуту територіальної громади міста Бердянська, на виконання п.3 рішення виконавчого комітету Бердянської міської ради від 13.08.2019 № 284 «Про встановлення форм для розрахунків тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, а також розрахунків тарифів на комунальні послуги, що додаються до заяв суб’єктів господарювання, які подаються на їх встановлення до виконавчого комітету Бердянської міської ради», з метою недопущення необґрунтованого підвищення тарифів на комунальні послуги, на підставі звернень КП «Бердянськекотранс» БМР від 04.12.2020 № 317, ТОВ «Керуюча компанія «Коменерго-Бердянськ» (далі ТОВ «КК «Коменерго-Бердянськ») від 04.12.2020 №479, ПП «Приватне багатогалузеве виробничо-комерційне мале підприємство «ЗЕВС» (далі ПП «ПБВКМП «ЗЕВС») від 04.12.2020 № 12/04/20, ТОВ «ТРАНСЮГСЕРВІС» від 04.12.2020 № 12/04/20 щодо встановлення тарифів на послуги з поводження з твердими побутовими відходами та КП «Компос» БМР від 04.12.2020 №83 щодо встановлення тарифу на централізоване водопостачання

ЗОБОВ'ЯЗУЮ:

1.Створити робочу комісію з аналізу економічного обґрунтування розрахунків тарифів на послуги з поводження з твердими побутовими відходами, які надають КП «Бердянськекотранс» БМР, ТОВ «КК «Коменерго-Бердянськ», ПП «ПБВКМП «ЗЕВС», ТОВ «ТРАНСЮГСЕРВІС», та тарифу на послугу з централізованого водопостачання, що надає КП «Компос» БМР (далі робоча комісія).

2. Затвердити склад робочої комісії згідно з додатком.

3. Доручити структурним підрозділам виконавчого комітету Бердянської міської ради здійснити:

1) управлінню житлово - комунального господарства – аналіз витрат у розрахунках тарифів;

2) управлінню праці та соціального захисту населення – аналіз фонду оплати праці щодо дотримання вимог трудового законодавства України.

4. Створеній робочій комісії у визначений законодавством строк:

1) Визначити обґрунтованість підстав для перегляду тарифів на послуги з поводження з твердими побутовими відходами, які надають КП «Бердянськекотранс» БМР, ТОВ «КК «Коменерго-Бердянськ», ПП «ПБВКМП «ЗЕВС», ТОВ «ТРАНСЮГСЕРВІС» та тарифу на послугу з централізованого водопостачання, що надає КП «Компос» БМР.

2) Перевірити відповідність розрахованої вартості послуг з поводження з твердими побутовими відходами, які надає КП «Бердянськекотранс» БМР, ТОВ «КК «Коменерго-Бердянськ», ПП «ПБВКМП «ЗЕВС», ТОВ «ТРАНСЮГСЕРВІС» вимогам Порядку формування тарифів на послуги з поводження з твердими побутовими відходами, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 26.07.2006 № 1010 (зі змінами), та іншим документам, що діють у сфері формування тарифів на ці послуги.

3) Перевірити відповідність розрахованої вартості послуг з централізованого водопостачання, які надає КП «Компос» БМР вимогам Порядку формування тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги» (зі змінами та доповненнями) та іншим нормативно-правовим документам, що діють у сфері формування цих послуг.

4) Визначити економічну обґрунтованість витрат у розрахунках.

5) За результатами проведеної роботи розробити проєкти рішень щодо встановлення / відмови у встановленні тарифів на комунальні послуги та винести на розгляд виконавчого комітету Бердянської міської ради.

5. В.о. директора КП «Бердянськекотранс» БМР Оргійцю О.Б., директорам ТОВ «КК «Коменерго-Бердянськ» Соломикіній І.В., ПП «ПБВКМП «ЗЕВС» Заморському В.С., ТОВ «ТРАНСЮГСЕРВІС» Бауеру А.В., КП «Компос» БМР Пшеничному М.О. забезпечити:

1) достовірність розрахункових матеріалів та підтверджуючих документів;

2) подання на розгляд робочої комісії розрахунків тарифів (діючого та планового) у паперовому та електронному вигляді з відповідними розрахунковими, підтвердними й аргументаційними матеріалами, які виконуються відповідно до Порядків формування тарифів, затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 26.07.2006 №1010 (зі змінами), від 01.06.2011 №869 (зі змінами), наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 12.09.2018 № 239 «Про затвердження Порядку розгляду органами місцевого самоврядування розрахунків тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, а також розрахунків тарифів на комунальні послуги, поданих для їх встановлення»;

3) надання за запитами робочої комісії у визначений термін додаткових письмових обґрунтувань та пояснень щодо наданих матеріалів, необхідних для підтвердження розрахунків тарифів.

6. Управлінню житлово-комунального господарства виконавчого комітету Бердянської міської ради (Шеляг. В.В.) підготувати узагальнену інформацію про виконання цього розпорядження до 01.02.2021 року та надати мені на розгляд.

7. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, до функцій якого відноситься вирішення питань житлово-комунального господарства.

Міський голова Валерій БАРАНОВ