Бердянська міська територіальна громада

Запорізька область, Бердянський район

19/11/2020

Розпорядження міського голови від 19.11.2020 № 307-р «Про створення комісії»

Про створення комісії

Згідно зі ст.42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст.87 Статуту територіальної громади міста Бердянська, з метою недопущення необґрунтованого підвищення тарифів на теплову енергію, на підставі звернення приватного акціонерного товариства «Бердянське підприємство теплових мереж» (далі – ПрАТ «БПТМ») від 27.10.2020 № 1875 (з врахуванням листа від 06.11.2020 № 1943) щодо встановлення (коригування) тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання для потреб бюджетних установ та організацій, релігійних організацій, інших споживачів (крім населення)

ЗОБОВ’ЯЗУЮ:

1. Створити та затвердити склад комісії з перевірки економічного обґрунтування розрахунків скоригованих тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання для потреб бюджетних установ та організацій, релігійних організацій, інших споживачів (крім населення) згідно з додатком.

2. Доручити управлінню житлово-комунального господарства виконавчого комітету Бердянської міської ради здійснити аналіз витрат у розрахунках скоригованих тарифів.

3. Створеній комісії:

1) Визначити обґрунтованість підстав для встановлення скоригованих тарифів ПрАТ «БПТМ» на теплову енергію, її виробництво, транспортування для потреб бюджетних установ та організацій, релігійних організацій, інших споживачів (крім населення).

2) Перевірити відповідність розрахованої вартості послуг ПрАТ «БПТМ» Порядку формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 №869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги» (зі змінами та доповненнями), та іншим нормативно-правовим документам, що діють у сфері формування цих послуг.

3) Визначити економічну обґрунтованість витрат у розрахунках та можливі шляхи їх оптимізації для недопущення завищення тарифів на послуги ПрАТ «БПТМ». 

4) За результатами проведеної роботи розробити проєкт рішення виконкому міської ради щодо встановлення/ відмови у встановленні ПрАТ «БПТМ» скоригованих тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання для потреб бюджетних установ та організацій, релігійних організацій, інших споживачів (крім населення).

4. Голові правління ПрАТ «БПТМ» Литовченку Ю.А. забезпечити:

1) Достовірність розрахункових матеріалів та підтверджуючих документів.

2) Подання на розгляд комісії розрахунків тарифів у паперовому та електронному вигляді з відповідними розрахунковими, підтверджуючими й аргументаційними матеріалами, які виконуються відповідно до Порядку формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води.

3) Надання за запитами комісії у визначений термін додаткових письмових обґрунтувань та пояснень щодо інформаційних матеріалів, необхідних для підтвердження розрахунків тарифів.

5. Комісії призупинити розгляд розрахунків скоригованих тарифів у разі:

1) Необхідності проведення експертизи розрахунків і обґрунтовувальних матеріалів із залученням відповідних фахівців.

2) Ненадання ПрАТ «БПТМ» додаткових пояснень та обґрунтувань за запитами комісії.

6. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Горячова Г.Г.

Міський голова Володимир ЧЕПУРНИЙ