Бердянська міська територіальна громада

Запорізька область, Бердянський район

30/09/2020

Розпорядження міського голови від 30.09.2020 № 260-р «Про забезпечення складання проєкту бюджету Бердянської міської об’єднаної територіальної громади на 2021 рік»

Про забезпечення складання проєкту бюджету Бердянської міської об’єднаної територіальної громади на 2021 рік

З метою забезпечення своєчасного складання проєкту бюджету Бердянської міської об’єднаної територіальної громади на 2021 рік, підвищення відповідальності всіх учасників бюджетного процесу за їх формування та виконання, згідно зі ст. 42 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”

ЗОБОВ’ЯЗУЮ:

1. Затвердити бюджетний календар з підготовки проєкту бюджету Бердянської міської об’єднаної територіальної громади на 2021 рік, що додається.

2. Установити, що основними пріоритетами бюджетної політики у Бердянській міській об’єднаній територіальній громаді на 2021 рік є:

- забезпечення виконання на території міста загальнодержавних бюджетних програм у межах розрахункових обсягів видатків на виконання делегованих повноважень;

- виконання власних повноважень з пріоритетним спрямуванням бюджетних коштів на житлово-комунальне господарство;

- виконання місцевих програм, прийнятих для забезпечення самоврядних функцій.

3. Управлінню капітального будівництва, реконструкції та технічного нагляду виконавчого комітету Бердянської міської ради (Федюкович А.В.) разом з головними розпорядниками бюджетних коштів визначити перелік об’єктів і необхідних коштів для проведення реконструкції та капітального ремонту об’єктів соціально-культурної сфери, житлово-комунального господарства.

4. Головним розпорядникам коштів бюджету Бердянської міської об’єднаної територіальної громади скласти та затвердити плани діяльності згідно з вимогами ст.22 Бюджетного кодексу України.

5. Головним розпорядникам коштів бюджету Бердянської міської об’єднаної територіальної громади під час складання бюджетних запитів:

1) У повному обсязі забезпечити необхідними асигнуваннями захищені статті видатків, інші видатки, виходячи з фінансового ресурсу.

2) Врахувати жорсткий режим економного використання енергоносіїв, скорочення не першочергових видатків.

3) Обґрунтувати доцільність продовження терміну виконання місцевих програм та потреб у фінансових ресурсах, провести оцінку їх ефективності за окремими критеріями.

4) Планувати бюджетні асигнування на виконання пріоритетних напрямів та виключити непріоритетні та неефективні витрати, насамперед ті, що не забезпечують виконання основних функцій і завдань головного розпорядника.

5) Забезпечити ретельний аналіз показників проєктів кошторисів розпорядників нижчого рівня щодо законності та правильності розрахунків, доцільності запланованих видатків бюджету та надання кредитів з бюджету, правильності їх розподілу відповідно до економічної класифікації видатків бюджету та класифікації кредитування бюджету, додержання діючих ставок (посадових окладів), норм, цін, лімітів, а також інших показників відповідно до законодавства, які будуть включені до бюджетних запитів.

6. Головним розпорядникам коштів бюджету Бердянської міської об’єднаної територіальної громади проінформувати фінансове управління виконавчого комітету Бердянської міської ради про виконання відповідних пунктів цього розпорядження до 25.12.2020 р.

7. Фінансовому управлінню виконавчого комітету Бердянської міської ради (Бочкова Н.М.) підготувати узагальнену інформацію щодо виконання цього розпорядження до 01.02.2021 р.

8. Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.

Міський голова Володимир ЧЕПУРНИЙ