Бердянська міська територіальна громада

Запорізька область, Бердянський район

29/01/2020

Розпорядження міського голови від 29.01.2020 № 28-р «Про стан військового обліку на території Бердянської міської об’єднаної територіальної громади у 2019 році та завдання щодо його поліпшення у 2020 році»

Про стан військового обліку на території Бердянської міської об’єднаної територіальної громади у 2019 році та завдання щодо його поліпшення у 2020 році

Відповідно до статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статей 33, 34, 35, 38 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», статей 18, 21 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», постанов Кабінету Міністрів України від 07 грудня 2016 року № 921 «Про затвердження Порядку організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов'язаних» (далі – Порядок), від 11 січня 2018 року № 12 «Про внесення змін до Порядку бронювання військовозобов’язаних за органами державної влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування та підприємствами, установами і організаціями на період мобілізації та на воєнний час», з метою забезпечення функціонування системи військового обліку та контролю за виконанням громадянами України військового обов’язку i за дотриманням ними встановлених правил військового обліку, своєчасного бронювання військовозобов’язаних за підприємствами, установами i організаціями на період мобілізації та на воєнний час, завчасної підготовки кадрів для заміни військовозобов’язаних, які підлягають призову у разі мобілізації, та у відповідності до інформації щодо стану військового обліку на території Бердянської міської об’єднаної територіальної громади

ЗОБОВ’ЯЗУЮ:

1. Інформацію про стан військового обліку на території Бердянської міської об’єднаної територіальної громади за 2019 рік, що додається, взяти до уваги.

2. Затвердити заходи щодо поліпшення стану військового обліку на території Бердянської міської об’єднаної територіальної громади у 2020 році згідно з додатком 1.

3. Рекомендувати військовому комісару Бердянського об’єднаного міського військового комісаріату підполковнику Мазіну А.М., керівникам підприємств, установ, організацій та навчальних закладів міста Бердянська, Нововасилівського та Азовського старостинських округів забезпечити виконання заходів, зазначених у п.2 цього розпорядження. 

4. Затвердити: 1) план перевірок стану військового обліку на території Бердянської міської об’єднаної територіальної громади на 2020 рік згідно з додатком 2;

2) завдання з методичного забезпечення військового обліку та підвищення кваліфікації посадових осіб, відповідальних за організацію та ведення військового обліку, забезпечення функціонування системи військового обліку на території Бердянської міської об’єднаної територіальної громади на 2020 рік згідно з додатком 3;

3) плани звіряння облікових даних підприємств, установ, організацій та навчальних закладів міста з обліковими даними Бердянського об’єднаного міського військового комісаріату згідно з додатком 4.

5. Утворити комісію щодо перевірки стану військового обліку на території Бердянської міської об’єднаної територіальної громади в 2020 році (далі – комісія) та затвердити її склад згідно з додатком 5.

6. Прес-службі міської ради та виконавчого комітету Бердянської міської ради (Єгорова І.О.) забезпечити інформаційний супровід функціонування системи військового обліку, створення інформаційних медійних продуктів (телевізійних передач, інформаційних статей у засобах масової інформації). Спільно з військовим комісаром Бердянського ОМВК розробити та підтримувати на платформі офіційного вебсайту Бердянської міської ради вебсторінку з інформаційними матеріалами з питань військового обліку та можливістю онлайн-консультування військовооблікового персоналу, а також громадян з питань військового обліку.

7. Відділу охорони здоров'я виконавчого комітету Бердянської міської ради (Марч Т.І.) в межах компетенції здійснювати контроль за:

1) виконанням лікувальними закладами вимог щодо повідомлення у триденний строк про громадян призовного віку, які перебувають на стаціонарному лікуванні під час призову на строкову військову службу;

2) виконанням медико-соціальними експертними комісіями вимог щодо повідомлення у семиденний строк про призовників і військовозобов’язаних, яких визнано інвалідами.

8. Сектору державної реєстрації суб’єктів господарської діяльності управління економічного розвитку виконавчого комітету Бердянської міської ради щомісяця до 05 числа надавати повідомлення Бердянському об’єднаному міському військовому комісаріату про реєстрацію, ліквідацію підприємств, установ та організацій, розташованих на території Азовського та Нововасилівського старостинських округів.

9. Сектору з питань взаємодії з правоохоронними органами, оборонної та мобілізаційної роботи виконкому Бердянської міської ради (Крючина Н.О.):

1) до 01 березня 2020 року надати Бердянському ОМВК повідомлення щодо підприємств, установ і організацій на території Бердянської міської об’єднаної територіальної громади, які залучаються до виконання мобілізаційних завдань (замовлень) в особливий період, на підставі інформації, отриманої від органів 3 державної влади, інших державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій;

2) підготувати до 20 січня 2021 року проект розпорядження міського голови щодо стану військового обліку у 2020 році та завдання на 2021 рік.

10. Розпорядження міського голови від 07.02.2019 № 32-р «Про стан військового обліку міста Бердянська у 2018 році та завдання щодо поліпшення у 2019 році» зняти з контролю, як виконане в цілому.

11. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на секретаря Бердянської міської ради, голову комісії з питань підготовки і проведення часткової мобілізації, голову призовної комісії Холода О.О.

Міський голова Володимир ЧЕПУРНИЙ

Додаток 

Додаток 1

Додаток 2 

Додаток 3

Додаток 4

Додаток 5