Бердянська міська територіальна громада

Запорізька область, Бердянський район

21/01/2020

Розпорядження міського голови від 21.01.2020 № 18-р «Про забезпечення виконання Закону України “Про запобігання корупції”»

Про забезпечення виконання Закону України “Про запобігання корупції”

Згідно зі ст. 42 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Законом України “Про запобігання корупції”, ст. 87 Статуту територіальної громади міста Бердянська, з метою недопущення порушення вимог чинного законодавства щодо декларування своїх доходів посадовими особами органів місцевого самоврядування, а також юридичних осіб публічного права

ЗОБОВ’ЯЗУЮ:

1. Секретарю міської ради, заступникам міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, керуючому справами виконкому, керівникам виконавчих органів Бердянської міської ради:

1) Взяти під особистий контроль подання декларацій про майно, доходи, витрати та фінансові зобов’язання (далі - декларація) за 2019 рік посадовими особами місцевого самоврядування підпорядкованих структурних підрозділів в строки, визначені чинним законодавством.

2) Доручити кадровій службі підпорядкованого структурного підрозділу, повідомити осіб, які займали посади посадових осіб місцевого самоврядування та були звільнені у 2019 році, про необхідність подання декларації за 2019 рік у строки згідно з чинним законодавством.

3) До 04.04.2020 р. надати до юридичного управління виконавчого комітету Бердянської міської ради інформацію на ім’я міського голови про результати подання декларацій посадовими особами підпорядкованого підрозділу (в тому числі звільнених у 2019 році) з зазначенням посадових осіб, які не надали декларації у визначені чинним законодавством строки.

2. Директорам комунальних підприємств та бюджетних установ Бердянської міської ради:

1) Взяти під особистий контроль подання декларацій про майно, доходи, витрати та фінансові зобов’язання (далі - декларація) за 2019 рік посадовими особами підпорядкованих підприємств та установ, які визначені в пункті 2 2 підпункті “а”, пункті 3 статті 3 Закону України “Про запобігання корупції”, в строки, визначені чинним законодавством.

2) Доручити кадровій службі підприємства, установи повідомити осіб, які підпадають під вимоги пункту 2 підпункту “а”, пункту 3 статті 3 Закону України “Про запобігання корупції”, які працювали та були звільнені у 2019 році, про необхідність подання декларації за 2019 рік у строки згідно з чинним законодавством.

3) До 04.04.2020 р. направити до Національного агентства з питань запобігання корупції повідомлення щодо фактів неподання декларацій посадовими особами підприємства або установи (в тому числі звільнених у 2019 році) з зазначенням посадових осіб, які не надали декларації у визначені чинним законодавством строки. Копії вказаних повідомлень надати до юридичного управління виконавчого комітету Бердянської міської ради.

3. Юридичному управлінню виконавчого комітету Бердянської міської ради (Сорока Р.Ю.) до 08.04.2020 року надати міському голові узагальнену інформацію про посадових осіб виконавчих органів Бердянської міської ради, комунальних підприємств та бюджетних установ, які не подали декларації про доходи та фінансові зобов’язання за 2019 рік у встановлені чинним законодавством строки.

4. Визнати таким, що втратило чинність, розпорядження міського голови від 26.02.2019 № 47-р «Про забезпечення виконання Закону України «Про запобігання корупції».

5. Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.

Міський голова Володимир ЧЕПУРНИЙ