Бердянська міська територіальна громада

Запорізька область, Бердянський район

18/11/2021

Розпорядження міського голови від 18.11.2021 № 347-р «Про застосування норм Закону України “Про забезпечення функціювання української мови як державної” у Бердянській міській раді та виконавчих органах Бердянської міської ради»

Про застосування норм Закону України “Про забезпечення функціювання української мови як державної” у Бердянській міській раді та виконавчих органах Бердянської міської ради

Керуючись ст. 42 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, ст. 87 Статуту територіальної громади міста Бердянська, Конституцією України, що визначає українську мову як єдину державну мову в Україні, з метою дотримання норм Закону України від 25.04.2019 №2704-VIII «Про забезпечення функціювання української мови як державної” (зі змінами) під час здійснення повноважень посадовими особами Бердянської міської ради та її виконавчого комітету, враховуючи лист уповноваженого із захисту державної мови від 02.11.2021 №3785/4.2-11/21-У,

ЗОБОВ`ЯЗУЮ:

1. Посадовим особам апарату Бердянської міської ради та виконавчих органів Бердянської міської ради ознайомитися з вимогами Закону України “Про забезпечення функціювання української мови як державної” та дотримуватися їх під час виконання службових повноважень.

2. Відділу з питань організації депутатської діяльності апарату міської ради (Князюк Н.О.) ознайомити депутатів Бердянської міської ради з нормами Закону України “Про забезпечення функціювання української мови як державної” та рекомендувати застосовувати державну мову під час виконання ними своїх повноважень.

3. Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.

Виконувач обов’язків міського голови, секретар міської ради Олександр СВІДЛО