Бердянська міська територіальна громада

Запорізька область, Бердянський район

31/05/2021

Розпорядження міського голови від 31.05.2021 № 156-р «Про запобігання корупційним та пов’язаним з корупцією правопорушенням»

Про запобігання корупційним та пов’язаним з корупцією правопорушенням

Згідно з ст. 42 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, керуючись статтями 1, 27-28, 34 Закону України “Про запобігання корупції”, Антикорупційної програми Національного агентства з питань запобігання корупції на 2021-2022 роки, затвердженої наказом Національного агентства з питань запобігання корупції від 30.12.2020 № 610/20, ст. 87 Статуту територіальної громади міста Бердянська, з метою недопущення конфлікту інтересів, а саме: щодо обмеження спільної роботи посадових осіб

ЗОБОВ'ЯЗУЮ:

1. Начальнику відділу освіти виконкому Бердянської міської ради Лазуренко Н. О.:

1) Ознайомити працівників відділу та керівників навчальних закладів з вимогами Закону України “Про запобігання корупції”, зокрема ст. 27, що обмежує спільну роботу близьких осіб, а саме: “1. Особи, зазначені у пункті 1частини першої статті 3 Закону, не можуть мати у прямому підпорядкуванні близьких їм осіб або бути прямо підпорядкованими у зв’язку з виконанням повноважень близьким їм особам. Особи, які претендують на зайняття посад, зазначених у пункті 1 частини першої статті 3 Закону, зобов’язані повідомити керівництво органу, на посаду в якому вони претендують, про працюючих у цьому органі близьких їм осіб. У разі виникнення обставин, що порушують вимоги частини першої цієї статті, відповідні особи, близькі їм особи вживають заходів щодо усунення таких обставин у п’ятнадцятиденний строк. Якщо в зазначений строк ці обставини добровільно не усунуто, відповідні особи або близькі їм особи в місячний строк з моменту виникнення обставин підлягають переведенню в установленому порядку на іншу посаду, що виключає пряме підпорядкування. У разі неможливості такого переведення особа, яка перебуває у підпорядкуванні, підлягає звільненню із займаної посади.”

2) Провести аналіз кадрового складу на предмет наявності конфлікту інтересів та у разі виявлених випадків порушення статті 27 Закону України “Про запобігання корупції” вжити відповідних до Закону заходів щодо усунення конфлікту інтересів.

3) До 30.08.2021р. надати помічнику міського голови, уповноваженому з питань запобігання та виявлення корупції перелік осіб, які працюють в освітніх закладах, підпорядкованих відділу освіти виконавчого комітету Бердянської міської ради, з урахуванням вимог ст. 27 Закону України «Про запобігання корупції».

2 Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Васильчишину В.М.

Міський голова Валерій БАРАНОВ