Бердянська міська територіальна громада

Запорізька область, Бердянський район

05.02.2024 11:30

Новини законодавства щодо закупівель

65cb3a0715931__Новини-закупівлі.png

🔹19-ті Зміни до Постанови від 12.10.2022 №1178 «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування» (далі – Постанова 1178).

- з 20 січня - набули чинності зміни в частині електронного каталогу щодо медичних закупівель, а саме зміни до Порядку, затвердженого Постановою № 822 від 14.09.2020 в частині можливості затвердження центральним органом виконавчої влади, до сфери управління якого належить адміністратор, примірних договорів щодо закупівлі визначених категорій товарів;

- з 1 березня - набувають чинності зміни щодо закупівлі лікарських засобів, а саме розширено перелік таких лікарських засобів.

Закупівлі лікарських засобів та медичних виробів, що розпочаті до набрання чинності цією постановою, завершуються в порядку, що діяв до набрання чинності цією постановою.

        

🔹Зміни до Технічного регламенту щодо вимог до автомобільних бензинів, дизельного, суднових та котельних палив, затвердженого постановою КМУ від 01.08.2013 № 927 (з 26.01.2024).

Внесено зміни до Технічного регламенту щодо вимог до автомобільних бензинів, дизельного, суднових та котельних палив, зокрема, в частині відновлення дії вимог щодо якості пального на рівні не нижче Євро-5 (у березні 2022 року Кабмін дозволив обіг палива екологічного стандарту "Євро-3" та "Євро-4" до припинення чи скасування воєнного стану в Україні).

Крім цього, відновлені вимоги директив ЄС щодо заборони продажу етилованого бензину та встановлення вимог на паливо, яке використовується у дорожніх транспортних засобах і недорожній рухомій техніці (включно з суднами внутрішнього плавання), сільськогосподарських і лісогосподарських тракторах і рекреаційних суднах.

 

🔹Оновлено Перелік територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією (з 25.01.2024)

Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій внесено чергові зміни до Переліку, що стосуються, зокрема, територіальних громад Запорізької, Донецької, Миколаївської, Чернігівської, Сумської та Дніпропетровської областей.

Наказ Мінреінтеграції «Про затвердження Змін до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією» від 25.01.2024 № 19.

Поділитись