Бердянська міська територіальна громада

Запорізька область, Бердянський район

24.11.2023 17:22

День памʼяті жертв голодоморів

6560e7336bed6__Голодомор.png

Кожну четверту суботу листопада Україна вшановує памʼять жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні - геноциду Українського народу, а також голодоморів 1921-1922 та 1946-1947 років в Україні.

У поточному році День памʼяті жертв голодоморів припадає на 25 листопада. Особливістю цьогорічного вшанування є те, що ми вдруге вшановуватимемо пам'ять жертв сталінського геноциду в умовах повномасштабної війни, розвʼязаної росією проти нашої держави, а також те, що цього року ми підбиваємо підсумки проведення заходів до 90-х роковин Голодомору - геноциду 1932-1933 років в Україні.

У 1932-1933 роках комуністичний тоталітарний режим вчинив злочин геноциду проти Українського народу. Сьогодні прямий спадкоємець сталіністів - рашистський режим сучасної московії також прагне вчинити геноцид на українській землі.

Метою злочину у ХХ столітті було знищення українського народу як нації. Через 90 років після Голодомору-геноциду росіяни знову застосовують проти українців нелюдські методи геноциду, щоб знищити нашу ідентичність,культуру, мову, а відтак, - знищити українську націю. Тоді кремлівські злочинці морили людей голодом, відбираючи усі засоби для існування, а сьогодні російські окупанти масово вбивають і депортують українців, Сталін у XX столітті та путін у XXI столітті зробили вибір на користь геноцидів, бо інші методи упокорення Українського народу не принесли та й не могли принести бажаного для них результату.

Тоталітарний радянський союз замовчував і приховував Голодомор як явище. Путінська московія розгорнула масштабні дезінформаційні та пропагандистські кампанії для підготовки своєї аудиторії до подальшого скоєння чи схвалення звірств, а також з метою приховування своїх злочинів у світі.

Водночас увесь цивілізований світ зараз допомагає та солідаризується з Україною. За станом на листопад 2023 року визнали Голодомор 1932-1933 років в Україні актом геноциду парламенти 28 держав, а також низка міжнародних організацій.

У нинішніх умовах памʼять про Голодомор є чинником суспільної мобілізації українців і світової спільноти для протидії агресору. Головне завдання полягає у тому, щоб згуртовано усім суспільством разом з Силами оборони протистояти московському геноциду, захистити власну державу і забезпечити Перемогу.

1.jpg