Бердянська міська територіальна громада

Запорізька область, Бердянський район

17.04.2024 17:16

Європейська освіта для української молоді

661ff207e36f1__Європейська-освіта.png

Всебічна підтримка цивілізованим світом України під час війни яскраво засвідчила неодмінну перспективу остаточного закріплення нашої держави у Європейській спільноті. Відповідно, паралельно з розвитком міжнародних відносин, відкриваються перспективи для самореалізації громадян нашої держави.

Для бердянської молоді вже сьогодні відкриті двері до багатьох провідних вишів Європи та світу. При цьому особисто вступати до європейських закладів освіти необов’язково.

Порівняємо можливості студентів Бердянського державного педагогічного університету (БДПУ), який релокувався в Запоріжжя, та захопленого росіянами університету в Бердянську.

🔹БДПУ має 138 договорів про співпрацю з іноземними вищими навчальними закладами, науковими організаціями та їхніми структурними підрозділами з 23 країнами світу. Серед них – США, Велика Британія, Німеччина, Польща, Литва тощо. Це дає змогу студентам університету проходити стажування в країнах-партнерах, публікувати наукові дослідження в провідних європейських наукових виданнях, брати участь у міжнародних конференціях, спільних наукових проєктах та ін.

🔸В цілому в Україні за підтримки міжнародних партнерів, зокрема Європейського Союзу, реалізується низка проєктів, спрямованих на навчання, розвиток громадських ініціатив, відкриття власної справи, впровадження культурно-освітніх, мистецьких заходів тощо.

🔺Тим часом у захопленому Бердянську окупанти та колаборанти використовують університет як плацдарм для підготовки НЕ кваліфікованих спеціалістів, а військових кадрів. На 2024-2026 роки окупанти вже затвердили «акцент на розвитку безпілотних систем» - студентів поставили перед фактом, що їм доведеться навчатися керувати «пташками», бо вони будуть потрібні на фронті. Крім того, навчальна програма насичена «уроками мужності» і «розмовами про важливе», бо любов до росії - найголовніше знання, що має засвоїти молодь на ТОТ. 

🔺Бердянський університет «під російським крилом» відкриває перед абітурієнтами двері не лише у світ казок про «Новоросію» та перед реальним пеклом війни, а й малює перспективи захмарного успіху, завдяки співпраці з навчальними закладами у Сибірських краях та мусульманських країнах. Студентів, які навчаються там сьогодні, активно залучають до пропагандистських заходів, участі у незаконних виборах та показових військових акціях - згідно з диктаторською політикою кремля.

1.jpg